%0 Journal Article %T بررسی تاثیر سرب و زمان پخت برروی خواص ابررسانای سرامیکی Bi-Sr-Ca-Cu-O %J مجلۀ پژوهش فیزیک ایران %I انجمن فیزیک ایران ناشر: دانشگاه صنعتی اصفهان %Z 1682-6957 %A مرتضی زرگر شوشتری, %A بیتا رضایی, %D 2020 %\ 02/02/2020 %V 2 %N 2 %P 131-137 %! بررسی تاثیر سرب و زمان پخت برروی خواص ابررسانای سرامیکی Bi-Sr-Ca-Cu-O %R %X   در این مقاله تأثیر میزان سرب (x=0/3 , 0/4 , 0/5) و زمان پخت (t=72, 96, 120h) برروی خواص فیزیکی نمونه­های (Bi2-x PbxSr2Ca2Cu4Oy) مورد بررسی قرار گرفته است. بعد از مرحله ساخت نمونه­ها, آزمایش اثر مایسنر, اندازه­گیریهای Tc , Jc وبلور نگاشتی روی نمونه­ها, انجام شد. بررسی نتایج نشان می­دهد که تغییر میزان سرب و زمان پخت برروی Tc تأثثر جزیی داشته, اما مقاومت (در حالت عادی) و چگالی جریان را به طور قابل ملاحظه­ای تغییر می­دهند. همچنین برای همه نمونه­ها, منحنی­های V-I در ناحیه مخلوط از مدل توانی  (V=αIβ) پیروی می­کنند. علاوه بر این مطالعات بلور نگاشتی نمونه­ها نشان می­دهند که در همه آنها, فاز غالب (2223) می­باشد و سرب ساختار ارتورمبیک نمونه­ها را تغییر نمی­دهد. از نتایج کل آزمایشها, مشخص می­شود که به ازای 5/0=X و زمان پخت 72 ساعت, بالاترین چگالی جریان بحرانی و کمترین مقاومت ویژه در حالت عادی حاصل می­شود که بیانگر بهبود اتصالهای بین دانه­ای نمونه تحت این شرایط می­باشد. %U https://ijpr.iut.ac.ir/article_1529_c3e28a38475e6cc003083f27f851e782.pdf