جلد 17، شماره 1 - ( مجله پژوهش فيزيك ايران، بهار 1396 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 121-132 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ijpr.17.1.121

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rostamnejadi َ, Safa M. Electrical properties and granular magnetoresistance in nanomanganite. IJPR. 2017; 17 (1) :121-132
URL: http://ijpr.iut.ac.ir/article-1-2008-fa.html
رستم نژادی علی، ُصفا مهدی. خواص الکتریکی و مغناطو مقاومت بین دانه ای در نانو منگنایت La0.7(Sr 1-xBax)0.3MnO3. مجله پژوهش فيزيك ايران. 1396; 17 (1) :121-132

URL: http://ijpr.iut.ac.ir/article-1-2008-fa.html


دانشگاه صنعتی مالک اشتر ، arostamnejadi@gmail.com
چکیده:   (1858 مشاهده)

در این تحقیق نانومنگنایت La0.7(Sr 1-xBax)0.3MnO3به صورت تک فاز و با اندازه بلورکهای بین 18 تا 28 نانومتر به روش سل ژل ساخته شده است. خواص ساختاری نمونه ها با اندازه گیری طیف پراش پرتو ایکس همراه با تحلیل ریتولد آنها و تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی شده است. خواص مغناطیسی با اندازه گیری پذیرفتاری مغناطیسی بر حسب دما و خواص الکتریکی با اندازه گیری مقاومت ویژه الکتریکی بر حسب دما و در حضور میدانهای مغناطیسی تاkOe  20 بررسی شده است. نتایج به دست آمده از پذیرفتاری مغناطیسی نشان می دهد که دمای کوری نمونه ها بالاتر از دمای اتاق است. اندازه گیری مقاومت الکتریکی نشان می دهد که دمای گذار فاز عایق-فلز در دو ترکیبAWT IMAGEو AWT IMAGE به دماهای پائین تر از دمای اتاق کاهش یافته است. با اعمال میدان مغناطیسی مقاومت الکتریکی این نمونه ها به شدت کاهش می یابد و در دماهای مختلف، مقدار مغناطومقاومت تقریباً به صورت خطی با افزایش میدان مغناطیسی افزایش می یابد. مقدار مغناطومقاومت در میدان اعمالیkOe 20 در نمونهAWT IMAGE در دمای 275 کلوین، % 10 و در دمای 200 کلوین% 14 است. این مقدار برای ترکیبAWT IMAGEدر دمای 275 کلوین، % 13ودر دمای 100 کلوین % 27 می باشد. مقادیر به دست آمده برای مغناطومقاومت برای کاربرد در سنسورهای مغناطیسی مناسب می باشند. تغییرات دیده شده در خواص الکتریکی نانو منگنایتAWT IMAGEبر حسب پراکندگی اسپینی حاملهای بار از مرزدانه ها و تونل زنی وابسته به اسپین آنها در بین دانه ها توصیف شده است.

متن کامل [PDF 764 kb]   (362 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پژوهش فیزیک ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Iranian Journal of Physics Research

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف